Na de opdracht 'Ringpark Groene Vesten' in het zuiden van Antwerpen, maken we nu ook deel uit van het team dat geselecteerd werd voor het ontwerp van het 'Ringpark Groenendaal' op het noordelijk deel van de ringweg.

Ringpark Groenendaal

Het nieuwe park wordt gerealiseerd naast de nieuwe Oosterweelverbinding. Het team heeft al het masterplan voor dit segment ontwikkeld, inclusief het idee om de snelweg E19 te verlagen en de ringweg aan beide zijden van de Groenendaallaan af te dekken. Zo creëren we een groot nieuw groen park tussen Merksem en Luchtbal, van het Albertkanaal in het zuiden tot aan de Mazurebrug in het noorden.

De Grote Verbinding

Ringpark Groenendaal maakt deel uit van ‘De Grote Verbinding’: een nauwe samenwerking tussen Antwerpen en Vlaanderen om de leefbaarheid rond de Antwerpse Ring verhogen. Na 'Ringpark Groene Vesten,’ in het zuiden van Antwerpen, is dit het tweede ringpark waaraan we mee mogen bouwen.

Meer informatie over Ringpark Groenendaal >

Het projectteam

  • BUUR
  • Latz
  • Greizsch
  • SWP

Binnen dit project levert Antea Group diensten op het vlak van infrastructuur, ecologie, energie, water en bodem. Vanuit onze ecosysteemvisie bouwen wij mee aan een leefbare stad Antwerpen en een klimaatbestendige samenleving.

© Afbeeldingen met dank aan team BUUR + Latz + S333 + Greish + Levuur