Ga naar hoofdinhoud
Innovatie bij Antea Group
Logo Antea Group - No text - Angled - Transparent

Innovatie bij Antea Group

Vragen? Neem contact op.
Ik help je graag verder.

Stel een vraag

Innovatie, deel van ons DNA

De wereld staat voor grote maatschappelijke uitdagingen. Daar willen we bij Antea Group positief aan bijdragen. Door onze processen continu te verbeteren, helpen we de dromen en ambities van onze klanten optimaal in te vullen. We werken aan innovatieve concepten en gaan op zoek naar nieuwe ideeën en technologieën die relevant zijn voor een steeds veranderende wereld. Zo gidsen we onze klanten naar slimme oplossingen waar zij beter van worden, en onze omgeving ook. Want daar doen we het voor.

"Om relevant te blijven, willen we als bedrijf inzetten op innovatie."

Patrick Verdonck, Manager Business Development & Innovation:

Om relevant te blijven, willen we als bedrijf inzetten op innovatie. Het gaat niet alleen om het bedenken van nieuwe producten, diensten of verdienmodellen, maar ook om het optimaliseren van bestaande processen. Want wie continu verbetert, kan op lange termijn waarde blijven creëren voor en met klanten. En het zijn net die duurzame partnerships die de wereld kunnen veranderen.

Innovatie bij Antea Group

Door stevig in te zetten op innovatie, anticiperen we op de vragen van morgen en bieden we antwoorden voor de toekomst.


Jan Parys
Algemeen Directeur bij Antea Group Belgium

Een eigen innovatieplatform

We investeren volop in Onderzoek & Ontwikkeling en begeleiden jaarlijks onderzoeksprojecten met ons innovatieplatform. De strafste ideeën belonen we met onze Innovation Awards. Van de 89 voorstellen uit Belgium, Nederland, Frankrijk en de VS, kwam België er in 2019 als winnaar uit met de ‘Energie Transitie Toolbox’. Het berekent de optimale configuratie van een energieproductiesysteem en de energienetwerken voor een specifiek gebied. Zo vormt het een ideale katalysator voor lokale energiegemeenschappen in de groei naar een klimaatbestendige samenleving. Vandaag vormt de digitalisering van onze dienstverlening (vb. Bomenportaal) een belangrijk onderdeel van verschillende onderzoeksprogramma’s om ons goed voor te bereiden op de toekomst. 

Grensverleggende samenwerkingen

Wij willen een grensverleggend ingenieurs- en adviesbureau zijn voor onze klanten. Daarom staat innovatie centraal in onze aanpak. De Innovation Hub vormt het hart van ons test- en ontwikkelingscentrum. Hier werken de verschillende landenorganisaties van Antea Group samen met klanten en kennisinstellingen aan nieuwe producten, digitale diensten, en data-gedreven concepten op het gebied water, infrastructuur, ruimtelijke planning en milieu. Ook in België geven we mee vorm aan (internationale) onderzoeksprogramma’s dankzij een nauwe samenwerking met universiteiten en hogescholen en studenten.

Ontdek meer

alt-text

Innovatie diensten

alt-text

Het Bomenportaal

alt-text

De Energy Transition Toolbox

alt-text

Wadi 2.0

Heb je vragen over innovatie?

Ik help je graag verder.

Stel een vraag