Ga naar hoofdinhoud
Klimaatkompas
Logo Antea Group - No text - Angled - Transparent

Klimaatkompas

Klimaatverandering wordt met de dag tastbaarder, ook in België. De gevolgen ervan hebben steeds vaker een negatieve impact op bedrijfsprocessen. Zo moeten maakbedrijven en industrie soms hun productie stilleggen door waterschaarste of grondstoftekorten. Bovendien zetten de economische crisis en stijgende energieprijzen ondernemers enorm onder druk. Met behulp van het klimaatkompas kan je jouw bedrijf voorbereiden op deze uitdagingen, de risico’s ervan beperken en zelfs nieuwe opportuniteiten verkennen.

Vragen? Neem contact op.
Ik help je graag verder.

Stel een vraag
Stel een vraag

Klimaatkompas voor bedrijven

Door de stijgende energieprijzen heeft jouw bedrijf baat bij concrete plannen en acties die je energieverbruik efficiënter maken en verduurzamen. Door bijvoorbeeld in te zetten op slimme hernieuwbare energiesystemen, maak je jouw bedrijf energieonafhankelijker en verminder je de energiekosten op de lange termijn aanzienlijk. Dat is niet alleen goed voor jouw bottom line, maar ook voor het klimaat. Want ook jouw bedrijfsactiviteiten hebben een impact op het klimaat en andersom brengt de klimaatverandering nieuwe risico’s en opportuniteiten voor je onderneming met zich mee. Het klimaatkompas wijst je de weg naar een veerkrachtige, maar vooral duurzame bedrijfsvoering.

Een klimaat- en energieplan?

Ons team is erop gericht je te gidsen naar strategische investeringen op de lange termijn. Die vertalen zich naar een hogere energie-efficiëntie, verminderen je carbon footprint en beperken de negatieve gevolgen van klimaatverandering op jouw bedrijfsprocessen. We houden hierbij steeds de belangen van jouw stakeholders in het achterhoofd en schenken uitvoerig aandacht aan de duurzame groei en reputatie van je onderneming.

Waarom investeren?

De Europese Commissie wil met de 'Green Deal' tegen 2050 streven naar een klimaatneutraal Europa. De deal bestaat uit een set van maatregelen die jaarlijks wordt uitgebreid en op veel vlakken zelfs bindend is of zal worden. We merken dat stakeholders – waaronder investeerders, werknemers en klanten – alsmaar meer verwachten dat bedrijven hun steentje bijdragen aan de klimaatdoelstellingen. Ten slotte zal het in toenemende mate verplicht worden om klimaatplannen op te stellen om in aanmerking te komen voor bepaalde subsidies en kredieten.

Klimaatkompas
Klimaatkompas

Bereid je bedrijf voor op de toekomst met onze quick scan

Met het klimaatkompas geven wij richting aan jouw transitie. We versterken je bedrijfsstrategie niet alleen met een pragmatisch klimaat- en energieplan, we helpen je ook nog eens bij de concrete implementatie van de oplossingen op maat van jouw bedrijf. Doe daarom nu alvast onze quick scan en krijg binnen de drie werkdagen een eerste gratis pre-advies!

Bekijk de reportage op Kanaal Z

Klimaatkompas

Vragen over het Klimaatkompas?

* Veplicht veldBenieuwd hoe wij met jouw gegevens omgaan? Dit lees je in de privacyverklaring

Wil jij ook overschakelen naar een verlaagd en efficiënter energie- en grondstoffengebruik?

Ik help je graag verder!

Stel een vraag
Stel een vraag

Deze website gebruikt cookies.

Selecteer welke cookies je wilt accepteren.

Meer informatie