Ga naar hoofdinhoud
CO₂-Prestatieladder
Logo Antea Group - No text - Angled - Transparent

CO₂-Prestatieladder

Duurzaamheid is voor ons geen modewoord. Het zit in alles wat we doen. Van de keuze van ons vervoer tot de fairtrade koffie die we drinken. We werken voortdurend aan onszelf om de wereld te verbeteren. Daarom spannen we ons ook in om de CO2-uitstoot te verminderen. Als instrument voor inventarisatie en certificering gebruiken wij hiervoor de CO2-prestatieladder van de stichting SKAO.

Vragen? Neem contact op.
Ik help je graag verder.

Van mobiliteit tot kantoren

Met onze expertise nemen we onze eigen diensten en deze van onze klanten onder de loep. We bekijken hoe we nog beter aan de klimaatuitdagingen kunnen tegemoetkomen. Hierbij kijken we niet alleen naar onze mobiliteit, maar ook naar onze kantoren en andere bedrijfslocaties. We stellen onszelf de vraag hoe het energieverbruik verder omlaag kan en hoe we duurzamere energiebronnen kunnen inzetten.

Doelstellingen

 1. We willen tegen 2030 de CO₂-uitstoot als gevolg van onze activiteiten verminderen ten opzichte van het basisjaar 2019:
  1. Scope 1: 80% CO₂-reductie
  2. Scope 2: 100% CO₂-reductie
 2. Ook willen we tegen 2030 het energieverbruik van de scope 1 activiteiten met 90% reduceren ten opzichte van het basisjaar 2019.
 3. Voor business travel wordt ernaar gestreefd om 10% van het korte afstand vliegverkeer te vervangen door treinverkeer.

Lopende acties

 • Er zijn energieaudits uitgevoerd op alle kantoren
 • Onze carbon footprint is berekend—tot nu toe voor 2019, 2020 en 2021
 • We stelden COPRO aan als auditor voor de certificering. Begin oktober 2022 vond de startaudit plaats
 • Begin maart 2023 hebben we het certificaat voor niveau 3 in ontvangst mogen nemen

Downloads

Meer weten over de CO2 Prestatieladder?

Ik help je graag verder.