Bij Antea Group werken we actief aan een duurzamere toekomst. In het kader van de CO2-Prestatieladder, zetten we een reeks concrete stappen om onze CO2-uitstoot te verminderen. Van het stimuleren van carpoolen tot de elektrificatie van onze leasewagenvloot, we doen er alles aan om ons steentje bij te dragen. Ontdek hieronder enkele van onze belangrijkste initiatieven.

Carpoolen stimuleren

We willen carpoolen tijdens onze events actief stimuleren. Voor de grote events, zoals klantevenementen of bedrijfsfeesten, lukt dat aardig, maar bij de kleinere afdelingsevents wordt dit vaak over het hoofd gezien. Denk hierbij maar aan jubilarisvieringen of teambuildings. Gelukkig is er al een redelijk grote groep mensen die het vanzelfsprekend vindt om samen te rijden, en dat dan ook doet. Daarom is het belangrijk dat we voor elk event, groot of klein, blijven aanmoedigen om te carpoolen, door bijvoorbeeld een carpoolformulier ter beschikking te stellen. Zo zorgen we ervoor dat iedereen de kans krijgt om samen te rijden en zo onze CO2-uitstoot te verlagen.

Van korte vliegreizen naar treinreizen

We willen 10% van onze korte vliegreizen (<1000km) omzetten naar treinreizen tegen 2030, tegenover 2019. Hiervoor moeten er ongeveer 1500km minder korte vliegreizen plaatsvinden dan in 2019 en 1500km meer treinreizen. Hoewel we in 2022 op de goede weg waren, zakte het aantal treinkilometers in 2023 weer iets terug. Daarom roepen we onze medewerkers op om bij elke korte reis te overwegen of de trein een goed alternatief is.

Elektrificatie leasewagenvloot

We boeken flinke vooruitgang met de elektrificatie van onze leasewagenvloot. Op dit moment is 25% van onze vloot elektrisch, en er staan nog 10 elektrische voertuigen klaar om geleverd te worden. Met deze snelheid verwachten we tegen 2029 een volledig elektrische vloot te hebben, een belangrijke mijlpaal in ons CO2-reductieplan.

Groene Belgische stroom

Sinds november 2023 zijn onze kantoren in Hasselt en Namen overgestapt op groene Belgische stroom. Dit is een eerste stap richting ons doel om tegen 2027 minstens 75% van de stroom die we gebruiken groen te maken. In 2023 haalden we 0,7% van onze stroom uit groene bronnen, en in 2024 zal dit oplopen naar 5%. Om ons doel te halen, moeten we echter ook de gebouwbeheerders  van onze grotere kantoren overtuigen om volledig over te stappen op groene Belgische stroom. Dit vraagt extra inspanningen, maar we zijn vastbesloten om deze mijlpaal te bereiken.