Op vrijdag 29 maart werd een belangrijke stap gezet in de centrale aanpak van groenblauwe uitdagingen in stedelijke omgevingen. Tot op heden was de kennis over stedelijke waterhuishouding en het vergroenen van bebouwde gebieden nog zeer versnipperd in Vlaanderen. Deze moeilijkheid wordt nu concreet aangepakt met de lancering van de 'Atlas Groenblauwe Oplossingen'. Als specialist op het gebied van groenblauwe oplossingen, staat Antea Group klaar om dit initiatief te ondersteunen.

Een brug tussen praktijk, beleid en onderzoek

De Atlas Groenblauwe Oplossingen zal fungeren als een centrale hub waar informatie vanuit verschillende expertises en domeinen over groenblauwe ingrepen samenkomen. Hierdoor zal voor het eerst een allesomvattend overzicht beschikbaar zijn, waardoor beleidsmakers, onderzoekers en praktijkmensen een praktische kennisbasis krijgen om stedelijke uitdagingen aan te pakken. Naast oplossingen voor water- en droogteproblematiek, krijgen ook ecologische, socio-economische en technische aspecten de nodige aandacht. 

Verschillende partijen waaronder Aquafin, VLARIO, Agentschap voor Natuur en Bos, Departement Omgeving en het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek zullen samenwerken om de atlas vorm te geven met inspirerende voorbeeldprojecten.

Groenblauwe projecten in de kijker

Als adviesbureau met expertise in groenblauwe oplossingen, verleent Antea Group graag zijn steun aan dit initiatief. Benieuwd naar welke groenblauwe oplossingen Antea Group mee heeft gerealiseerd?

alt-text

Ontharding Eikelplein in Tessenderlo

alt-text

Hemelwateras Kontich

alt-text

Natuurpark Alsembergse Beemd