In een wereld waar de contouren van morgen voortdurend worden hertekend, zetten we ons dagelijks in om ons te onderscheiden binnen de branche. Hoewel 2024 weer een jaar vol verandering wordt, zien wij het ook als een jaar waarin we hoopvol mogen uitkijken naar de toekomst. Vijf decennia van toewijding, innovatie en partnerschap hebben ons gebracht waar we vandaag staan – een moment om te koesteren, te reflecteren en te vieren.

50 jaar vooruitkijken

Op 18 juni 2024 vieren we een mijlpaal die ons met trots vervult, namelijk het vijftigjarig bestaan van Antea Group Belgium. Onze reis tot nu toe is een verhaal van veerkracht, groei en voortdurende evolutie geweest. Terwijl we deze mijlpaal bereiken, kijken we vol vertrouwen naar de toekomst. Onze missie voor 2024 is dan ook helder: we willen actief meewerken aan het vormgeven van de wereld van morgen.

Wij geloven er sterk in dat onze purpose niet alleen draait om het leveren van diensten; wanneer we onze klanten gidsen naar relevante oplossingen voor een steeds veranderende wereld, streven we altijd naar een evenwicht tussen economische groei en ecologische verantwoordelijkheid. Onze focus blijft gericht op het creëren van een positieve impact, in alles wat we doen.

We zetten vol vertrouwen en toewijding onze schouders onder projecten die ruimte bieden om onze klanten te gidsen richting een duurzamere, gezondere en inclusievere leefomgeving. We verlenen niet alleen advies aan organisaties, maar helpen hen ook concreet vooruit met straffe maatwerk oplossingen en actieplannen. Zo beantwoorden zij én wij aan de ambitieuze doelstellingen van Europa en Vlaanderen.

We staan aan de vooravond van een nieuw jaar vol uitdagingen en kansen. We willen die veranderingen ons niet laten overkomen, maar actief mee vorm geven.


Jan Parys
Algemeen Directeur Antea Group Belgium

De agenda van 2024

In 2024 kunnen we de rol als gids voor onze klanten meteen opnemen, want ook op Europees, Belgisch en Vlaams niveau wordt er sterk gesleuteld aan de toekomstvisie. En dat brengt heel wat veranderingen en verplichtingen met zich mee. Wat staat er dan precies op de planning?

  1. CSRD: Het startschot van de CSRD is begin januari officieel gegeven, en multinationals zijn als eerste aan de beurt om hun duurzaamheidsrapportage op te maken in conformiteit met de CSRD. Lees meer
  2. Tijdelijk Handelskader voor PFAS: In het voorjaar van 2024 zullen alle (bestaande) verslagen of vergunningen van werven moeten voldoen aan de nieuwe PFAS-vereisten, anders vervallen ze. Wie lopende bouwprojecten heeft, blijft dus best zo goed mogelijk op de hoogte van deze wijzigingen om vertragingen en problemen te voorkomen. Lees meer
  3. Nieuwe Europese richtlijnen voor hernieuwbare energie: De Europese Commissie heeft haar doelstelling voor hernieuwbare energie verhoogd naar 40% tegen 2030, en vanaf juli zullen alle Europese lidstaten die verhoging moeten opnemen. Lees meer
  4. Vlaamse Green Deals 2024: De Vlaamse Overheid lanceerde een reeks Green Deals om vergroening door te voeren op vlak van water, duurzame mobiliteit, circulaire economie, enzovoort. Een ervan is de Green Deal “Klimaatbestendige Omgeving”, waarmee ze de Vlaamse ruimtelijke ontwikkeling willen wapenen tegen klimaatverandering. Lees meer

Blijf je graag op de hoogte van onze plannen in 2024?


Onze start van 2024

alt-text

Klimaatrisico’s beter in kaart met MHVRA

alt-text

Nieuwe opleidingsreeks "Aan de slag met de CSRD"

alt-text

Lancering Green Deal Klimaatbestendige Omgeving