Ga naar hoofdinhoud
Innovatie
Logo Antea Group - No text - Angled - Transparent

Innovatie

Onze maatschappij is continu in beweging; techniek en technologie veranderen net zo snel mee. Innovatie is dan ook één van de speerpunten van Antea Group. Waar we ook komen, wat we ook doen, onze ingenieurs en adviseurs denken altijd vooruit samen met de klant. Of het nu gaat om slimmer werken met data, automatisering van onze processen of uitvinden van nieuwe concepten.

AI/machine learning

Kunstmatige intelligentie, machine learning en deep learning… het zijn voor ons meer dan gewoon buzzwords. Met concrete datagedreven toepassingen helpen onze experts je met een hoge efficiëntie problemen detecteren, diagnosticeren, voorspellen en oplossen. Of het nu gaat om een administratieve, commerciële of industriële toepassing – we stellen je graag een geavanceerde oplossingen op maat voor.

Data-driven design

De ontwikkeling van data-oplossingen ligt op het snijvlak van IT, data en kennis van wat jouw organisatie doet. Met Antea Group beschik je over een partner die deze drie verbindt. Van groenbeheer, energie-oplossingen tot stedelijke ontwikkeling en infrastructuur: als adviesbureau zijn we thuis in alle thema’s binnen de leefomgeving, waar je als (overheids)organisatie tegenaan loopt. Door die knowhow te koppelen aan IT en datakennis, bouwen we samen met jou aan slimme beleidskeuzes, datagedreven plannen en voorspellende modellen.

Data science

Data biedt ongekende mogelijkheden om onze wereld slimmer te organiseren, te ontwikkelen en te beheren. Maar hoe pas je data succesvol toe in organisaties, programma’s of projecten? En hoe haal je maximale waarde uit data? Wij ondersteunen je bij het inwinnen, analyseren en toepassen van data in jouw projecten. Onze data- en vakexperts vertalen samen jouw vraagstuk naar een passende aanpak. We verkennen welke data reeds beschikbaar is en bieden oplossingen om nieuwe data in te winnen, bijvoorbeeld via sensoren, waarvoor we gebruiksvriendelijke GIS-viewers en dashboards ontwikkelen. Denk hierbij aan: GIS datasoil platform, overstromingsvoorspellers, monitoring, …

Smart design & BIM

BIM is een krachtig instrument binnen alle fases van het ontwerp dat zorgt voor meer inzicht en minder ontwerpfouten. Met collision software gaan we na of we niets vergeten zijn, of verhoudingen kloppen en vermijden we discussies. We brengen focus door een aantal cruciale pijnpunten binnen complexe projecten te detecteren. Meer inzicht en meer draagvlak voor het ontwerp dat we maken, is ons doel. Relatics helpt ons om risicogestuurd te plannen en werken.

Benieuwd wat dit voor jou kan betekenen? We praten jou en je team graag bij over toegepaste tools en technieken, alsook hoe we in Nederland ondertussen de stap hebben gezet naar Virtual 4D-engineering.