Op zondag 26 mei 2024 onthullen we eindelijk de resultaten van ons onderzoek naar de verkoelingseffecten van bomen in privétuinen tijdens het finale slotevent van het "Bomen zijn cool"-project. In samenwerking met de Universiteit Antwerpen en de Stad Antwerpen hebben we in 2023 de temperatuur onder de loep genomen. Benieuwd naar wat we ontdekt hebben? Kom langs op ons slotevent en ontdek het allemaal!

Wat is 'Bomen zijn cool'?

'Bomen zijn cool' is een boeiend burgerparticipatietraject in samenwerking met de Universiteit Antwerpen en de Stad Antwerpen. Met de hulp van zo'n 50 deelnemers hebben we onderzocht hoe bomen in privétuinen kunnen bijdragen aan het afkoelen van de stad en andere cruciale diensten kunnen leveren aan ons ecosysteem. De geselecteerde deelnemers hebben gedurende enkele maanden de luchttemperatuur gemeten rondom en onder hun bomen. Na afloop ontvangen ze een rapport waarin ze kunnen zien hoe hun boom het klimaat en de leefbaarheid van de stad beïnvloedt.

Meer weten over Bomen zijn cool?

Praktische details over het slotevent

Iedereen die geïnteresseerd is in het "Bomen zijn cool"-project, of gewoonweg een liefhebber is van meer groen in onze steden, is welkom op onze finale bijeenkomst. Heb je deelgenomen aan het project? Kom dan zeker langs om de finale resultaten te ontdekken!

  • Datum: zondag 26 mei 2024
  • Tijd: Van 14u tot 16u30
  • Locatie: Peperfabriek, Breughelstraat 31, 2018 Antwerpen