Op een doodgewone plek in Kontich werd enkele jaren geleden een opmerkelijk stukje open ruimte getransformeerd. Waar voorheen een doorsnee pleintje lag, prijkt nu een ingenieus 'soepbord'. Onder de speelzone verbergen zich gigantische kunststofbuizen die samen een bufferbekken vormen voor maar liefst 840.000 liter water. Niet zomaar een project, maar wel een weerspiegeling van onze visie binnen Antea Group: het verruimen van de blik van onze klanten én succesvol inzetten op duurzaamheid.

Duurzaamheid als tweede natuur

Onze leuze zegt het zelf: wij gidsen onze klanten naar relevante oplossingen voor een steeds veranderende wereld. Aandacht voor duurzaamheid kan daar – zeker de laatste jaren – niet meer bij worden weggedacht. Daarom kiezen we steeds bewust voor projecten die ruimte bieden om onze klanten te begeleiden richting een duurzamere, gezondere en inclusievere leefomgeving. "We gaan steeds na of er, naast het wensbeeld van de klant, een scenario voor een nog duurzamere oplossing mogelijk is," vertelde Jan Parys, CEO van Antea Group Belgium, aan Voka. "We stimuleren onze klanten om daarover na te denken. De uiteindelijke keuze is dan aan hen, al merken we wel dat in veel sectoren het duurzaamheidsbesef al voldoende leeft." 

Concrete acties met impact

De aandacht voor duurzaamheid vertaalt zich binnen onze muren in concrete acties. Sinds 2012 zijn we door BELSPO erkend als bedrijf met ingebedde innovatie, wat bij ons in de meeste gevallen gelijkloopt met verduurzaming. Daarnaast zetten we ook op verschillende vlakken in op concrete initiatieven, zoals de CO2-Prestatieladder of het Voka Charter Duurzaam Ondernemen. Voor die laatste werden onlangs onze duurzaamheidsinspanningen nog beloond met een vernieuwing van ons certificaat, en dat voor het zevende jaar op rij!

Via interne bevragingen proberen we regelmatig te achterhalen waar onze collega’s écht waarde aan hechten binnen onze organisatie. Zo zijn een uitgebreid participatief traject gestart voor de oprichting van de Antea Foundation, waarmee we maatschappelijke projecten duurzaam willen integreren in onze organisatie. Onlangs polsten we al naar thema’s die onze collega’s zeker belangrijk vinden op ons jaarlijks personeelsfeest. De volgende stap? Er écht werk van maken.