Vorige week ontving Antea Group voor de 5e keer het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO) als erkenning voor de inspanningen die we het afgelopen jaar leverden om onze ecologische voetafdruk te verkleinen. Natuurlijk blijven we ook de komende jaren inzetten op verantwoord én klimaatbestendig ondernemen, tot de SDG’s volledig geïntegreerd zijn in de waardeketen en de kernactiviteiten van ons bedrijf.

Duurzaam ondernemen blijft uitdagend

5 jaar op rij duurzaam ondernemen is niet zo evident als het lijkt. De grootste uitdaging volgens Geert T’Kindt? "Werknemers zo ver krijgen dat ze de beloofde acties uitvoeren. Wat niet altijd vanzelfsprekend is in de drukte van het dagelijkse leven, want die acties komen daar nog eens bovenop". Toch zet hij zich al van in het begin in voor het behalen van het Voka Charter Duurzaam Ondernemen!

Voka Antwerpen-Waasland begeleidde ons de afgelopen jaren succesvol in dit traject. Hierdoor hebben we samen met nog 24 andere bedrijven het VCDO-certificaat in ontvangst mogen nemen. Tijdens de uitreiking hebben we ideeën uitgewisseld en inspiratie opgedaan om ook de komende jaren nieuwe acties succesvol uit te voeren. Zodat het Voka Charter Duurzaam Ondernemen ontvangen een jaarlijkse traditie wordt.

Geert T'Kindt met Voka Charter Duurzaam Ondernemen 2022

De grootste uitdaging is werknemers zo ver krijgen dat ze de beloofde acties uitvoeren. Wat niet altijd vanzelfsprekend is in de drukte van het dagelijkse [werk]leven.


Geert T'Kindt
Projectmanager bij Antea Group

Op naar SDG Champion

"Als bedrijven gedurende drie jaar inzetten op alle 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen, worden ze SDG Pioneer. Lanceren ze daarna een pilootproject dat inzet op circulaire economie of verduurzaming van het businessmodel, dan komen ze in aanmerking voor het SDG Champion-certificaat", legt Helen Jacobs, projectmanager duurzaam ondernemen bij Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland, uit.

Voor ons is SDG Champion de volgende stap. Daarvoor zijn we, de voorbije twee jaar, druk in de weer geweest om de SDG’s volledig te integreren in de waardeketen en de kernactiviteiten van het bedrijf. En daar stop het niet voor Antea Group. We zullen onszelf, onze kantoren en onze dienstverlening blijven verduurzamen. Daarnaast willen we nog steeds via partnerships, zoals met sectororganisatie ORI, concrete stappen zetten om onze pionierservaring te delen met de sector en zo nog meer studie- en adviesbureaus te overtuigen duurzaam te ondernemen.