Op donderdag 19 mei kwamen ruimtelijke professionals uit Nederland, Vlaanderen en Brussel samen voor de jaarlijkse PlanDag. Tijdens het event staat leren van elkaar, interessante verhalen uit de praktijk of onderzoek voorstellen en in discussie gaan hierover centraal. Onder het thema ‘Breek de bubbel’ deden verschillende deelnemers via inspirerende papers een gooi naar de PlanDag-prijs 2022. De jury, met onze collega Marten Dugernier als voorzitter, koos een winnaar uit tien papers met diverse onderwerpen.

Het doel van PlanDag 2022 was ruimtelijke professionals uit hun traditionele bubbels te laten breken, iets waar we als sponsor van het event volledig achterstaan. Denk maar aan professionele, sociale, culturele, nationale en tijdsbubbels. De tien verschillende papers over onder andere de vastgoedbubbel, creativiteit en omgevingsbeleid bij de tijd vormden de inspirerende basis voor deze dag.

De jury doorliep verschillende rondes om alle papers te beoordelen, waarbij vooral de diversiteit van de onderwerpen opviel. De PlanDag-prijs 2022 ter waarde van 1,000 euro ging uiteindelijk naar ‘Komt de man bij de dokter: een novelle over gezonde leefomgevingen’ van Peter Vervoort en Floor Vandevenne. De originele stijl en inhoud van de paper, die draaide rond gezondheid in relatie tot omgevingsbeleid, vielen erg in de smaak bij de jury.

Lees hier het volledige juryverslag en de winnende paper

Meer weten?