Bedrijven, klein of groot, zullen binnenkort de impact van de Europese Green Deal en de bijbehorende wetgeving in levende lijve ondervinden. Ze leggen namelijk flinke duurzaamheidseisen op en vereisen bovendien een volledig transparante rapportage. Wil jij leren hoe je jouw klimaatplan opstelt in overeenstemming met de CSRD? In samenwerking met Voka Antwerpen-Waasland zetten we theorie om in praktijk en bereiden we je bedrijf voor op de CSRD in drie opleidingssessies.

Voor wie is deze CSRD-opleiding?

De CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive) vereist duidelijke rapportage van duurzaamheidsinspanningen door bedrijven. Behoort jouw organisatie tot de CSRD en moet je in de komende jaren een uitgebreid duurzaamheidsrapport indienen? Of ben je verbonden met een bedrijf dat moet rapporteren? Tijdens onze drie opleidingssessies helpen we je bij het opstarten van jouw duurzaamheidsrapportage. Bovendien werken we met je samen om op korte én lange termijn belangrijke duurzaamheidsrisico’s te mitigeren en betere duurzaamheidsprestaties te boeken.

Het programma

Het opleidingsprogramma wordt geleid door onze adviseurs die gespecialiseerd zijn in duurzaamheidsrapportering, materialiteit en zaken zoals circulair waterbeheer, biodiversiteit, het berekenen van je CO2-voetprint en slimme energieoplossingen. Zij zullen je gedurende het hele traject ondersteunen zodat jij na afloop een duidelijk zicht hebt op de informatie en het proces dat nodig is om een grondig klimaatplan en duurzaamheidsverslag conform CSRD op te stellen.

  1. Sessie 1 | 16 oktober | 13.30 uur - 17.00 uur
    Tijdens de eerste sessie doen we aan de hand van voorbeeldcases en een Q&A een diepgaande verkenning van de definitie en reikwijdte van de CSRD. We bespreken voor wie de CSRD juist van toepassing is, in welke vorm en tegen wanneer bepaalde zaken moeten worden ingediend. 
  2. Sessie 2 | 8 november | 13.30 uur - 17.00 uur
    Wie moet er bij het proces van een klimaatplan betrokken worden? En hoe kan je kansen maximaliseren en risico’s beperken? Tijdens deze sessie geven we je concrete rapportagerichtlijnen (ESRS) en helpen we je bij het bepalen van de belangrijkste duurzaamheidsthema’s voor jouw organisatie. Dit vormt de kern van de rapportering en voedt het klimaatplan.
  3. Sessie 3 | 6 december | 09.00 uur - 12.30 uur
    Tijdens een hackaton bieden onze technische experts eerstelijnsadvies over verschillende duurzaamheidsthema's die in de CSRD zijn opgenomen. Onderwerpen variëren van circulair waterbeheer tot (hernieuwbare) energiebeheer, biodiversiteitsplannen en CO2-uitstoot.

Schrijf je in voor de opleidingssessie