Antea Group werkt sinds 2015 mee aan de ontwikkeling van River Terminal Wielsbeke, een multipurpose en open acces binnenvaartplatform langs de Leie. In opdracht van de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) West-Vlaanderen werkten we een masterplan, ontwikkelingsplan en mobiliteitsplan uit. Dit gebeurde in samenwerking met partner RebelGroup Advisory voor de economische component. Momenteel werken we aan een gedetailleerd inrichtingsplan voor de toekomstige uitbreiding en verdere operationalisering. 

Ook voor de ontwikkeling van River Terminal Roeselare stond Antea Group aan de wieg. In 2012 werkten we de eerste ruimtelijke concepten uit voor dit binnenvaartplatform, in opdracht van de dienst gebiedsgerichte werking van de provincie West-Vlaanderen. Anno 2017 adviseren we de POM bij het onderzoeken van de haalbaarheid van een aantal technische deelaspecten.

Beide terminals kaderen binnen de missie van de POM om sterk in te zetten op de verdere ontwikkeling van de transport- en logistieke sector en de uitbouw van West-Vlaanderen tot performante logistieke draaischijf: West-Poort: Logistieke hub 4.0.

Focus zet de beide projecten even in de kijker in deze reportage: http://www.focus-wtv.be/nieuws/10-miljoen-euro-voor-kaaimuren