De Vlaamse Waterweg nv, het Agentschap voor Natuur en Bos en de gemeente Hamme knippen op zondag 25 maart 2018 het lintje door van de nieuwe ringdijk rond het toekomstige overstromingsgebied De Bunt. De dijk vormt een mooie uitbreiding op de wandel- en fietstrajecten in Hamme. Bezoekers kunnen tussen 14.00 en 16.30 uur de dijk feestelijk inwandelen. Dit is een begeleide wandeling van 1 kilometer. Het infopunt Durmevallei geeft informatie over de werking van de gebieden, over erfgoed en de geschiedenis in de Durmevallei. 

De plaats voor dit overstromingsgebied is niet toevallig gekozen. In Hamme mondt de Durme uit in de Schelde. Dat zorgt voor een prachtig landschap, maar ook voor wateroverlast. Bij stormtij zal het overstromingsgebied zich vullen met het water dat de Durme niet meer aankan. Op die manier blijft het water veilig in het gebied. In de hele Durmevallei, van Hamme tot Lokeren, neemt de kans op overstromingen af. 

Antea Group maakte voor dit gebied het inrichtingsplan, de milieueffectenrapportage, het ruimtelijk uitvoeringsplan en het technisch ontwerp.

Klik hier voor meer informatie.