Van 31 oktober tot 1 november 2022 was het weer zover: de tweejaarlijkse bijeenkomst van de Inogen Alliance, ditmaal in San Francisco (Verenigde Staten). Er werden maar liefst 25 verschillende landen van de Alliance vertegenwoordigd. Die brede waaier aan aanwezige expertise leidde tot interessante gesprekken over actuele thema’s, zoals de focus op digitalisering, klimaat, de war on talent en niet te vergeten de geopolitieke spanningen door de oorlog tussen Rusland en Oekraïne.

Pauley van Rixtel
Pauley van Rixtel Marketing & Communicatie Coördinator Contact opnemen

Een van de vele belangrijke conclusies was simpel: samen staan we sterker. Door intercultureel en vakoverschrijdend te werk te gaan, bouwen we samen aan een veiligere, schonere en meer duurzame wereld. Onze halfjaarlijkse bijeenkomst was daarom een welgekomen oproep om de internationale samenwerking te bekrachtigen en stimuleren.

Wat stelden we vast over Europa?

De laatste maanden lijkt er als het ware een ‘donkere wolk’ over Europa te zweven. Dat heeft niet alleen te maken met de nakende winter, maar ook met verschillende socio-economisch bemoeilijkende factoren. In België is de inflatie op zijn hoogst sinds de jaren zeventig. We zijn een van de weinige landen waarbij inflatie en loon aan elkaar gekoppeld worden, en veel bedrijven zitten daardoor nu met een verhoging van de lonen van maar liefst 11%. Daarboven komen de torenhoge energieprijzen als gevolg van de oorlog in Oekraïne, waardoor de werkgever van vandaag veel hogere maandelijkse kosten kent dan voorheen.

Hoewel die donkere wolk nog even over Europa blijft hangen, zijn er toch enkele lichtpunten te bespeuren. De nieuwe Blue Deal en Green Deal, gepaard met grote investeringen van de EU en lokale overheden, creëren steeds meer (ondernemings-)opportuniteiten en jobs. We blijven dus wel vol optimisme uitkijken naar de toekomst.

Onze conclusies op internationaal niveau

Ook op internationaal niveau zijn er nog veel onzekerheden zichtbaar: de politieke instabiliteit van het Verenigd Koninkrijk, de presidentverkiezingen in Brazilië, de stijgende aandacht voor milieukwesties in India, enz. In een steeds veranderende wereld zijn we op globaal niveau aan het zoeken naar zekerheid, betrouwbaarheid en (socio-economische) rust.

Een voorbereid mens is er twee waard

Daarom is het van uitermate belang om proactief te handelen op c-level en de langetermijnvisie niet te verliezen in het oog van de storm. Als wereldwijde alliantie bevinden wij ons in een uitstekende positie om onze klanten te adviseren over wat komen zal, om de horizon te scannen en organisaties te helpen veerkrachtig en future proof te zijn.

Lees het volledige verslag van de bijeenkomst hier

Groepsfoto Inogen Alliance Fall meeting 2022